Среднощен арест на превъртял оръжейник предотврати Лясковец 2

Среднощен арест на превъртял оръжейник предотврати Лясковец 2
A A+ A++ A

Пенсиониран оръжейник с психични отклонения гърмя със самоделно оръжие и бе арестуван посред нощ в Бузовград.

Полицията обкръжи дома на Ибряма, където мъжът се бе барикадирал. След контакт и няколкочасова операция криминалистите успяха да обезвредят стрелеца, избягвайки повторение на злощастния случай от Лясковец преди месеци.

Полицията е реагирала по сигнал на съседи, които чули гърмежите. Ибряма и друг път гърмял със самоделни пушкала, казаха съседи. Те не го смятат за психичноболен.

Стрелецът се барикадирал при появата на униформените и се наложило няколко часа да бъде увещаван да се предаде.

Домът на мъжа е в непосредствена близост до болницата за лечение на деца с физически и умствени увреждания в Бузовград.

Операцията за задържането му е започнала около 1 часа тази нощ. След контакта с криминалните психолози той е излязъл сам от къщата и се е предал. Полицията е влязла в къщата заедно с него и все още го разпитва, съобщиха репортери от мястото.

До момента не е известна причината за безразборната стрелба, казаха от полицията. Разследващите потвърждават, че името на мъжа е Ибрям, той е пенсионер, на 62 години, работил е като оръжейник във военния завод „Арсенал“ в Казанлък.

Според съседи, които споделят тревогата си пред камерите на телевизиите, напоследък мъжът се е държал неадекватно и избухвал за дреболии. Редовно се чували изстрели от дома му. Предполага се, че оръжието му е самоделно.

На 14 март тази година подобен инцидент доведе до смъртта на командос от специалните части. 53-годишният Петко Петков от Лясковец тогава стреля по служителите на отряда, отишли да го обезвредят в дома му заради серия от сигнали на хора, че е опасен. При престрелката загина Емил Шарков от Специализирания отряд за борба с тереризма, а трима негови колеги бяха ранени.

#стрелба #Бузовград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници