Цветан Гунев остава подуправител на БНБ

Цветан Гунев остава подуправител на БНБ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийски градски съд не отстрани от длъжност подуправителя на БНБ Цветан Гунев, предаде БГНЕС.

СГС остави без уважение искането на прокуратурата с аргумент, че не намира данни в подкрепа на тезата, че подуправителят би могъл да влияе на свидетели, ако не бъде отстранен от работа. Съдия Николай Младенов подчерта, че Гунев излязъл в отпуска веднага след повдигане на обвинението му, така опасността за въздействие не съществува, а пък прокуратурата не представила данни дали има такава опасност за в бъдеще, предаде БГНЕС.

Относно твърдението на прокуратурата, че длъжността на подуправителя е висока и затова има такава опасност, то съдът каза, че това не само че не е основателно, но е и несериозно. Трябва да има основания, че това служебно положение ще създаде пречки.

Подуправителят на БНБ Цветан Гунев, който е и ръководител на управление „Банков надзор“, е обвиняем за престъпление по служба от 16 юни, когато му беше взета мярка за неотклонение „подписка“. Той бе обвинен в бездействие по служба - за това, че не е приложил надзорни мерки спрямо „КТБ“ АД за нарушения и нередности в дейността й.

 

 

#Цветан Гунев #БНБ #Гунев #КТБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници