Нови 70 камиона руска хуманитарна помощ вече са в Украйна

Нови 70 камиона руска хуманитарна помощ вече са в Украйна
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Десетки камиони с хуманитарна помощ са преминали през руския граничен пункт „Донецк” и се насочват към Донецк и Луганск, предаде РИА Новости, като се позова на митническите власти. Около 6:00 часа сутринта местно време в събота първите 70 „Камаз”-а са минали през митнически контрол под наблюдението на украински служители и са пристигнали в Луганск.

По периметъра на пътя стоят опълченци, които обезпечават безопасното преминаване на конвоя. Колоната е съпроводена от коли на автомобилната инспекция. Хуманитарния конвой се движи със скорост около 60 км/ч в посока Луганск.

Това е вторият хуманитарен конвой, който Москва изпраща в контролираните от сепаратистите райони на Източна Украйна. Общо около 200 машини трябва да докарат консерви, захар, брашно, генератори и други товари с общо тегло от 1880 тона, съобщава руската държавна информационна агенция.

Припомняме, че преди месец километрична колона камиони без опознавателни знаци се устреми към украинската граница, което доведе до остра реакция от страна на западните държави и Киев заради подозрения, че в машините може да има руски войници и да се готви десант, подобен на този в Крим.

 

#Русия #Украйна #конвой

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници