Телефоните с големи екрани набират популярност

Телефоните с големи екрани набират популярност
A A+ A++ A

Ако сте се чудили дали това, че Apple също представиха телефон с по-голям дисплей, е доказателство, че този формат наистина има успех на пазара, от агенция Flurry имат някои отговори за вас. Според данни на компанията популярността на устройствата с дисплеи между 5 и 7" нараства все повече. През 2014 г. например те представляват около 6% от устройствата в употреба, или 6% от общия брой, което е два пъти повече от 3%, които агенцията е регистрирала през 2013 г.

Собствениците на телефони с по-големи екрани, известни още като фаблети, се оказва, че използват много повече устройствата си, твърдят данните на Flurry. В същото време от агенцията нямат доказателства, че продажбите на фаблети оказват влияние върху продажбите на по-малки таблети, но собствениците на телефони с по-големи екрани се оказва, че четат повече книги на тях. Разбира се, липсват данни за телефони с по-големи екрани, които работят с iOS, тъй като такива до момента нямаше.

При Android обаче ситуацията е различна и от доклада на Flurry става ясно, че устройствата с дисплеи между 5 и 7" в момента са 18%, което е със 7% повече, отколкото миналата година. Разбира се, обясненията може да не са толкова прости. От една страна, на пазара се предлагат все повече телефони с по-големи екрани. От друга страна, ако искате телефон от висок клас, нямате избор между такива с по-големи и по-малки екрани, а трябва да изберете с голям екран.

https://gigaom.com/2014/09/08/big-screened-phones-are-taking-bigger-bites-out-of-the-handset-market-study-says/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници