Надпис в бюлетините срещу нов феномен „Щастливец 15“

Надпис в бюлетините срещу нов феномен „Щастливец 15“
Към момента общият брой на кандидатските листи е 774 във всички изборни райони, броят на кандидатите за народни представители пък е 6063. Снимка: БНР
A A+ A++ A

За да не се стигне отново до феномена „Щастливец 15“ като на изборите за Европарламент, специален текст в бюлетината над кръгчетата за преференции ще предупреждава избирателите, че в тях могат да посочат предпочитание за кандидат от вече избраната партия. На евровота 15-ият в листата на БСП Момчил Неков събра повече преференции от бившия соцлидер Сергей Станишев, измести го от челото на листата и стана евродепутат. Номерът на Неков беше като на партията – 15.

„Текстът е за улеснение на избирателите – за да няма объркване къде се гласува за преференции и къде за партиите“, обясни един от говорителите на ЦИК Камелия Нейкова, цитирана от „24 часа“.

Нейкова съобщи, че плътна черна лента в десния край на бюлетината няма да позволява да се разкрива кой как е гласувал.

Поради съображения за сигурност не се съобщава точният размер на бюлетините, но приблизителният им формат е А3. Бюлетините за 15 избирателни района вече са отпечатани от БНБ. Най-дългата бюлетина ще е в 23-ти МИР в София, който излъчва 18 мандата. 

#Камелия Нейкова #Нейкова #Неков #Момчил Неков #бюлетина #ЦИК #БНБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници