Писториус оправдан по обвинението за предумишлено убийство

Писториус оправдан по обвинението за предумишлено убийство
Лекоатлетът застреля Реева Стеенкамп в дома им на 14 февруари миналата година, като той твърди, че това е било инцидент. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съдът по делото на параолимпийският състезател Оскар Писториус реши, че убийството на приятелката му не е предумишлено.

Според съда не може да бъде подминат факта, че шампионът се е страхувал за живота си, когато е натиснал спусъка и е застрелял приятелката си в банята, предаде АФП.

"От това следва, че обвиняемият е вярвал, че животът му е в опасност и не би могло да бъде осъден за предумишлено убийство", каза съдията Токозиле Масипа.

Лекоатлетът застреля Реева Стеенкамп в дома им на 14 февруари миналата година, като той твърди, че това е било инцидент.

Писториус, все пак може да бъде осъден за непредумишлено убийство, като присъдата му може да бъде от условна до влизане в затвора, а може и да бъде оправдан.

Присъда за предумишлено убийство обаче можеше да означава доживотен затвор за Писториус. Окончателната присъда ще стане ясна в петък.

Адвокати и юридически лица останаха силно изненадани от оправдателната присъда по обвиненията за убийство на Оскар Писториус, като смятат, че съдията Токозиле Масипа е била твърде снизходителна.

#Оскар Писториус #оправдан #обвинение #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници