Арестуваха двама министри в Босна и Херцеговина

Арестуваха двама министри в Босна и Херцеговина
11 души бяха арестувани в полицейска акция „Месо” на Държавната агенция за разследване и защита (СИПА) в Босна и Херцеговина. Снимка: patepis.com
A A+ A++ A

11 души бяха арестувани в полицейска акция „Месо“ на Държавната агенция за разследване и защита (СИПА) в Босна и Херцеговина. Според изданието в операцията са арестувани министърът на търговията Милораед Бахил, министърът на земеделието, водите и горите Йерко Иванкович Лиянович и неговият брат Младен Иванкович Лиянович. Те са обвинени в организирана престъпност, укриване на данъци и пране на пари.

Радио Сараево съобщава, че братът на министърът на земеделието – Младен Иванкович Лиянович е бил пуснат от ареста. В сряда братята Лиянович са заявили, че не се чувстват виновни по обвиненията.
В полицейската акция са участвали сто служители на СИПА.

От прокуратурата са заявили, че това е една от най-мащабните полицейски операции за организирана престъпност в Босна и Херцеговина след подписването на Дейтънското мирно споразумение. Задържаните се обвиняват в данъчни и митнически измами на стойност от няколко милиона босненски марки.

#акция #Босна и Херцеговина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници