Нови евросанкции срещу Русия влизат в сила

Нови евросанкции срещу Русия влизат в сила
Нови евросанкции влизат в сила от петък. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Съветът на ЕС ще въведе в действие новия пакет със санкции срещу Русия от петък, 12 септември. Наказателните мерки обаче може да бъдат отменени поетапно в зависимост от развитието на ситуацията в Източна Украйна. ЕС наложи няколко пакета санкции на Русия заради действията й в Украйна. Властите в Киев и проруските сепаратисти в източната част на страната сключиха в петък споразумение за прекратяване на огъня, което като цяло се спазва.

Междувременно президентът на Русия и върховен главнокомандващ Владимир Путин реши да бъде извършена внезапна проверка на бойната готовност на целия състав на войските на Източния военен окръг. Новината беше съобщена от министъра на отбраната Сергей Шойгу.

Министърът добави, че наред с внезапната проверка на войските на окръга президентът Путин е поръчал на военното министерство съвместно с Главното управление на специалните програми да осъществи проверка на редица министерства и ведомства и техните подведомствени структури, а също така на администрациите на всички области от руския Далечен изток „по въпросите на готовността за изпълнение на задачите в условия на военно време“.

#Русия #Владимир Путин #Украйна #Европейски съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници