Българи с тениски на „Ислямска държава“

Българи с тениски на „Ислямска държава“
„В България, както и в цяла Европа, се наблюдава процес на радикализация на мюсюлманската общност“, смята Алекс Алексиев. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

„В България, както и в цяла Европа, се наблюдава процес на радикализация на мюсюлманската общност“, заяви пред радио „Фокус“ Алекс Алексиев, председател на Центъра за балкански и черноморски изследвания. Според него страната ни няма имунитет срещу тероризма.

„Преди дни видях българи в Пазарджик, които носеха тениски с логото на „Ислямска държава“ и бяха много горди с това. Изглежда, някой си е направил труда да ги отпечата. Това е много опасно явление. Подобни неща стават в Пазарджик, но и на други места. Така че да мислим, че България едва ли не има някакъв имунитет срещу тероризъм, е неправилно“, каза още експертът.

Алекс Алексиев допълни, че кризата в Украйна може да се отрази на България поради географското разположение на страната ни.

Според Алексиев агресията на Русия ще доведе до сериозни последствия и трябва да бъде намерено решение на военния конфликт.

„В сраженията участват най-вече руски войници, което със сигурност ще доведе до много сериозни последствия. Целият този конфликт ще има последици, ако по някакъв начин не бъде намерено решение на тази криза“, коментира Алексиев.

#Европа #Алекс Алексиев #Русия #Пазарджик #конфликт #„Ислямска държава“ #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино