Страхотна България тръгва към Евро 2016 с победа

Страхотна България тръгва към Евро 2016 с победа
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българският национален отбор по футбол победи Азербайджан с 2:1 в мач от клалификациите за Европейското първенство през 2016г. във Франция. В герои за България се превърнаха Илиан Мицански и Венцислав Христов, като и двамата отбелязаха по едно попадение във вратата на Азербайджан.

Христов донесе победата на българите в 87-мата минута и прати малкото българи на "Баксел Арена" в екстаз. За домакините от Баку бе точен Назаров, който изненада Владислав Стоянов с удар от около 30 метра. 

"Трикольорите" бяха сочени за фаворити още преди мача и превъзхождаха противниците си в тактически план. Играчите на Любослав Пенев играеха уверено, но изравнителният гол на Азербайджан ги разколеба. Пенев бе длъжен да направи три офанзивни смени като в игра влезнаха Андрей Гълъбинов, Тодор Неделев и златната резерва Венцислав Христов.

Българите започват квалификациите с победа и три точки, които ще им помогнат в класирането за Европейското първенство. В другите мачове от групата Италия подеди Норвегия с 2:0 и Хърватия надделя над Малта със същия резултат.

#България #Евро 2016 #Азербайджан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници