ДПС с шанс да вземат рекорден брой депутати

ДПС с шанс да вземат рекорден брой депутати
По думите му ако БСП влезе във властта, веднага ще се надигне протестна вълна – особено в големите градове. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Проф. Михаил Константинов посочи, че ДПС имат всички шансове да вземат над 40 мандата на предсрочните парламентарни избори, което ще бъде рекорд за тях.

„40-42 депутати на ДПС няма да ме изненадат. Ако под 4 милиона от българите гласуват, което доскоро се очакваше, при този твърд електорат на ДПС, при въпросния Рамадан и тези секции, които са разкрити в Турция, има всички шансове ДПС да има, да кажем, едни 550 000 гласа, което да даде 40-40 и няколко мандата“, заяви проф. Константинов в интервю за „Фокус“.

Според него мандатите, които ГЕРБ ще получат, ще са около 100, а тези на БСП – 55-60.

„Останалите 40-45 мандата ги виждам разпределени между Реформаторския блок, „България без цензура“ и остават две по-малки формации – АБВ и Патриотичният фронт, като не виждам и двете вътре. Петте участника са ясни, а шестият ще бъде излъчен между Патриотичния фронт и АБВ. Могат да се окажат и седем, но е малко вероятно“, обясни проф. Михаил Константинов.

Изборният експерт обяви, че очаква предизборната кампания да бъде сравнително умерена.

„Отрицателните кампании в България вече не носят полза на никого, още по-малко на хората, които ги прилагат агресивно“, подчерта проф. Константинов. По неговите думи „компроматната война“ е част от мръсната предизборна кампания.

Той коментира, че ако БСП влезе във властта, веднага ще се надигне протестна вълна – особено в големите градове.

Според него е добре БСП и ДПС да постоят малко по-далеч от централната власт за известно време, като по думите му за БСП е задължително, защото тя в момента „не е истинска партия“, а „образувание с разкъсани връзки вътре“, подчерта Константинов.

Той коментира, че им е нужен престой в опозиция, за да се превърнат отново в политическа партия.

 

#ДПС #шанс #рекорден #брой #депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници