Бедственото положение в Гълъбово е отменено

Бедственото положение в Гълъбово е отменено
Бедственото положение в Опан и Раднево остава. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бедственото положение в Гълъбово, предизвикано от проливните дъждове, е отменено. Щетите от наводнението се определят от комисия, назначена от кмета Николай Тонев. 

Комисия ще определи щетите и в старозагорското село Еленино, съобщи Дарик радио. „В събота към 19:30 часа къщите бяха отводнени, а водата беше прибрана в коритата. Не вярвах, че тази вода може да се прибере отново“, коментира кметът на Еленино Съби Димов. 35 къщи бяха наводнени в селото след падналия дъжд.

Бедственото положение в общините Опан и част от община Раднево остава. Наводнените частни имоти в областта са над 200. Няма пострадали и блокирани хора. Водата постепенно се оттегля, но поради голямото й количество се очаква оттичането на продължи до средата на седмицата.

Екипи на дирекциите по социално подпомагане по общини също започват огледи, за да разяснят на засегнатите от стихията хора възможността за получаване на еднократна помощ от 325 лева.

Всички пътища на територията на областта са отворени и проходими, с изключение на четвъртокласния път Памукчии-Християново. Възстановено е движението по един коловоз на жп гара Михайлово, работи се по възстановяването на останалите коловози. Електрозахранването на територията на областта е напълно възстановено. Водоподаването е възстановено във всички населени места с изключение на Самуилово, Михайлово, Воденичарово и Стрелец. Екипи на ВиК работят на терен за отстраняването на повредите.

#Гълъбово #Раднево #Опан #Николай Тонев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници