УЕФА затвори Сектор "А" за домакинството срещу Реал Мадрид

УЕФА затвори Сектор "А" за домакинството срещу Реал Мадрид
На снимката: Фен на Лудогорец нахлува на терена, Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Отборът на Лудогорец получи разпоредба от УЕФА да затвори Сектор "А" на Стадиона "Васил Левски" за посетители за предстоящото домакинство на "Реал Мадрид" от груповата фаза на Шампионска Лига.

Мярката служи като наказание, а причините са много. УЕФА обяви, че ще санкционира Лудогорец заради проява на расизъм, допуснати 5 и повече картона, липса на добра организация и нахлуване на външни лица на терена. Всички тези нарушения са извършени във втория плейофен мач за влизане в групите на Шампионска лига срещу Стяуа.

Тимът от Разград също така е глобен с два пъти по 5000 евро заради липсата на организация и нахлуването на терена и 6000 евро за допуснатите картони.

Най-голямо влияние са оказали расистките коментари и скандирания от трибуните, които са обект на повишено внимание на кампанията на УЕФА за борба с дискриминацията и расизма. Възможно е българският отбор да обжалва, но едва ли ще бъде успешно, в предвид отношението на наказателната комисия на УЕФА към този тип провинения.

Санкцията ще разочарова хиляди фенове, които очакваха домакинството на Реал Мадрид и галактическата селекция на "белия балет", която ще играе на стадион "Васил Левски". Сектор "А" е с огромен капацитет и ако бъде затворен, много по-малко фенове ще могат да се насладят на гледката на български отбор в Шампионска лига на живо.

Отделно трябва да се смята евентуалната финансова загуба - билетите за сектор "А", който е с най-голям капацитет,  бяха обявени с цена 100 лева.

 

 

#Лудогорец #Шампионска лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници