Дупката в митниците е 617 млн. лв.

Дупката в митниците е 617 млн. лв.
Ваньо Танов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заварих една разградена структура, митниците са поставени в такива условия, при които не могат да си изпълняват функциите, каза пред Би Ти Ви директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов.

„Към края на август дупката в агенция „Митници“ е 617 милиона лева, толкова е неизпълнението на плана по отношение на приходите от акциз и ДДС. По отношение на ДДС изключително неправилно е направена приходната част,

изключително нереалистичен е планът 

заяви Танов.

„Не мога да кажа, че само моят предшественик Павел Тонев е бил виновен, защото той с действията си или с бездействията си явно е изпълнявал поръчки на други лица“, коментира той.

„Вижда се, че ние сме се върнали през 90-те години по отношение на акцизите, между горивата, освободени от данъчните складове и пуснати за потребление, и тези, продадени от бензиностанциите, без да се включват ведомствените бензиностанции, има разлика от 30 на сто. На фона на 1,5 милиард лева приходи от акциз от горива, 30 процента са над 300 милиона лева“, заяви Танов.

„Ще направя всичко, което е възможно, въпреки условията, в които сме поставени, за да могат приходите от акциз да се качат значително“, ангажира се той.

Митниците събират приходи от акциз и ДДС

през последните четири години много беше направено по отношение на събирането на акциз, част от нещата са променени, има промяна в наредбата и промени в закона, които правят невъзможно функционирането на системата по начина, по който беше построена“, допълни той.

Танов коментира и дали ще остане в митниците и след изборите: „Аз съм поканен от служебното правителство за директор на Агенция „Митници“, след изборите която и партия да дойде на власт, ако желае аз да продължа да съм начело на митниците, ще продължа“..

#митници #дефицит #Ваньо Танов #Агенция "Митници"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници