Цветанов пак хвали България за Шенген

Цветанов пак хвали България за Шенген
Цветанов настоя, че България е готова за Шенген и пред президента на ЕНП Вилфрид Мартенс. Снимка: БГНЕС (архив)
A A+ A++ A

България е изпълнила всички изисквания за присъединяване към Шенген и вече реално охранява границите на ЕС по-добре от някои страни-членки на шенгенското пространство, заяви вицепремиерът Цветан Цветанов пред президента на ЕНП Вилфрид Мартенс на среща в Брюксел.

Българският министър на вътрешните работи е запознал Мартенс с усилията на българското правителство за запазване на финансовата стабилност в страната и стимулирането на българската икономика, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„От името на всички кметове от ГЕРБ и цялото ръководство на партията, съм длъжен да изразя нашата благодарност лично към Вас и към цялото ръководство на ЕНП, че за пореден път застанахте с авторитета и влиянието си зад каузата на ГЕРБ," каза Цветан Цветанов.

От своя страна Вилфрид Мартенс е обърнал внимание на мерките за борба корупцията и организираната престъпност и усвояването на средствата от европейските фондове.

„Вилфрид Мартенс изрази задоволство от решителните мерки за борба с корупцията и бързия темп, с който правителството на премиера Бойко Борисов усвоява средствата от европейските фондове," се посочва в съобщението на пресцентъра на ГЕРБ.

#Цветан Цветанов #ГЕРБ #ЕНП #Вилфрид Мартенс #Шенген #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници