Телефоните с Windows Phone Tango няма да предлагат всички възможности на платформата

Телефоните с Windows Phone Tango няма да предлагат всички възможности на платформата
A A+ A++ A

Както разбрахме по време на мобилния конгрес, Windows Phone ще може да работи и с телефони от по-нисък клас, като например Nokia Lumia 610, който има 256МВ RAM памет. Каква e цената за постигане на по-ниска стойност на телефоните? Вече знаем, че с Windows Phone Tango минималните изисквания за телефоните ще бъдат намалени, за да включват работа с 256MB RAM памет, а работната честота на процесорите - с по-евтини чипове Qualcomm, може да падне под 1GHz.

Заради тези технически параметри бюджетните устройства с WP няма да имат достъп до някои от приложенията в Windows Phone Marketplace - според Microsoft това са около 5% от всички заглавия, но компанията ще се свърже с авторите на въпросните приложения и ще се опита да ги убеди да направят необходимите промени за постигане на съвместимост и с евтините телефони. Устройствата все още ще предлагат динамично обновявани уиджети върху основния екран, но имат ред софтуерни ограничения.

Например няма да разполагат с възможност за управление на абонаменти за подкасти или пък да гледат видеоподкасти. Изключени ще са също локализираните услуги за Bing Local Scout, автоматичното качване на снимки в SkyDrive, няма възможност и за гледане на видео с HD качество. Най-разочароващото за потребителите на модели с ограничени възможности вероятно ще е липсата на възможността за мултитаскинг, която дебютира в Windows Phone 7.5 Mango.

Според Microsoft ъпдейтът до Windows Phone Tango ще достигне и до сегашните телефони с платформата, след като на пазара се появят първите телефони с Tango - това трябва да стане през април.

http://windowsteamblog.com/windows_phone/b/wpdev/archive/2012/03/07/optimizing-apps-for-lower-cost-devices.aspx

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници