НАП е установила 850 лица, укрили данъци

НАП е установила 850 лица, укрили данъци
850 физически лица, които са били ревизирани в периода от януари до юни тази година, са укрили 20 млн. лв. данък върху доходите. Снимка: www.mfa.bg
A A+ A++ A

850 физически лица, които са били ревизирани в периода от януари до юни тази година, са укрили 20 млн. лв. данък върху доходите, сочат данни на Националната агенция за приходите (НАП). На всички са издадени ревизионни актове. Ако сумите по тях не бъдат платени в доброволния двуседмичен срок, те ще бъдат събирани принудително, допълват от приходното ведомство.

Над 80% от всички ревизии на физически лица се извършват, за да се установи съответствието между имущество и доходи. Най-често срещани са случаите, в които имуществото (имоти, автомобили, лични вещи), което един човек притежава, е на много по-висока стойност, отколкото официално обявените му доходи.
Общият размер на установените задължения за данък върху доходите на физическите лица за шестте месеца на 2014 г. е 33 млн. лв.

При ревизиите данъчните използват информация не само за апартаменти, къщи и автомобили, които се регистрират пред различни държавни органи, но и за индивидуални покупки на висока стойност като яхти, битова техника, скъпи бижута и други.

#НАП #имоти #автомобили #лични вещи #яхти #битова техника #ревизии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници