Стоянов: Плевнелиев слуша!

Стоянов: Плевнелиев слуша!
Бившият президент Петър Стоянов и новоизбраният президент Росен Плевнелиев се харесаха на първата си среща. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Новоизбраният български президент Росен Плевнелиев е човек, който „умее да слуша“, според един от предшествениците му на президентския пост Петър Стоянов.

„Според мен човек, който умее да слуша, може да стигне далеч“, заяви в четвъртък Стоянов, който беше президент на България през 1997–2002.

„Сега се запознах с Росен Плевнелиев. Честно да си призная, той си е направо готов да встъпи като президент. Хареса ми това, че той все още слуша, задаваше ми въпроси за неща, които смята за важни... Пожелавам на Плевнелиев да бъде все така обърнат към хората и да знае, че самият президент винаги има какво да научи. От сърце му пожелавам да е достатъчно концентриран, да се моли на Бог да не греши в онези един или два драматични момента, които съдбата ще му поднесе“, добави той.

„Европа е изправена пред такива предизвикателства, че в известен смисъл се радвам, че човек от генерацията на Плевнелиев е президент. Ако аз сега бях президент, за мен щеше да е по-трудно, защото съм от друго поколение“, каза още Петър Стоянов.

„10 ноември дойде и си отиде, но проблемите, които остави пред българското общество бяха съвършено изненадващи и неясни и в голяма степен ни оставиха неподготвени“, изтъкна бившият президент.

Плевнелиев от своя страна отбеляза готовността си да почерпи от опита и практиките на Петър Стоянов.

„Аз категорично ще възприема инциативата от времето на Петър Стоянов за месец на политическите консултации. Всяка година, през януари или февруари, политическите лидери на различните партии ще дебатират националните приоритети за годината в Президентството. Това е доказана инициатива, но аз мисля, че това е много интересно“, обясни новоизбраният държавен глава.

„Няма да крия, че още от първата минута на разговора ми с Петър Стоянов химията между нас проработи. Имахме изключително интересен и дълбок разговор. Аз зададох въпросите, които за мен са важни“, разказа Плевнелиев.

#Росен Плевнелиев #Петър Стоянов #Президент на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »