Румяна Коларова изпрати съболезнования на семейството на Валери Петров

Румяна Коларова изпрати съболезнования на семейството на Валери Петров
„В сърцата и мислите на поколения българи със сигурност се е запазила частица от творческите и житейските послания на твореца Валери Петров", заяви образователният министър Румяна Коларова. Снимка: president.bg
A A+ A++ A

„В сърцата и мислите на поколения българи със сигурност се е запазила частица от творческите и житейските послания на твореца Валери Петров, изказвани с неповторимата му блага усмивка и винаги заредени с повика за човечност“, казва министърът на образованието и науката Румяна Коларова, която изпрати съболезнователна телеграма до семейството на акад. Петров, по повод кончината му.

"Той не можеше да си представи, "че човек може да създава красота, без да буди добро". И не спираше да твори с онзи весел скепсис към живота, в който "двете начала – Красивото и Доброто, вървят ръка за ръка", както и с прозренията, присъщи само на най-извисените личности", казва Коларова.

Министърът казва още, че "всяко българско дете е заспивало с неговата чудна приказка "Копче за сън", всеки български ученик изучава творчеството на Шекспир чрез неговия брилянтен превод".

#Валери Петров #Румяна Коларова #Шекспир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници