Във Варна продължават да доставят тръби за „Южен поток“

Във Варна продължават да доставят тръби за „Южен поток“
На пристанище Варна продължава доставката на нови пратки тръби за морската част на газопровода "Южен поток". Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

На пристанище Варна продължава доставката на нови пратки тръби за морската част на газопровода "Южен поток", предаде БГНЕС.

Тръбите доставени до момента във Варна, както и тези които предстои да пристигнат, трябва да бъдат поставени на морското дъно. Според проекта за изграждането на морската част от газопровод "Южен поток", тя ще започва от руското Черноморско крайбрежие в района на гр. Анапа, Краснодарски край и след около 931 км. ще излезе на българския бряг, в близост до Варна.

Преди седмица компанията "Южен поток България" прекрати изпълнението на поръчки и договори за строителството на газопровода "Южен поток" на територията на България, по поръчка на Европейската комисия.

Министерство на икономиката и енергетиката на България се противопостави на увеличението на уставния капитал на компанията "Южен поток България", казвайки, че това е против правилата на ЕК. Увеличението на капитала на "Южен поток България" до 397,6 млн. лв. беше вписано в Търговския регистър.

#"Южен поток България" #Южен поток #Варна #ЕК #Търговския регистър #Европейската комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници