Каролев: Прокурори участвали в режисираната паника около КТБ

Каролев: Прокурори участвали в режисираната паника около КТБ
Няма реалистични срокове за отварянето на КТБ, каза Каролев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Икономистът Владимир Каролев заяви, че прокурори са участвали в режисираната паника около КТБ. Той уточни, че три одиторски фирми ще оценят капиталовата адекватност на банката и ще излязат с цифра.

„Много е важно каква ще е тя. Ако цифрата е отрицателна, моментално се минава към фалит и се започва с осребряване на активите на банката, след което се изплащат парите”, обясни експертът в студиото на Нова телевизия.

Финансистът Стоян Александров, който също бе гост в студиото, обясни, че не е съгласен с това. Той смята, че дори резултатът от този одит да е силно отрицателен, ще се появи капиталова дупка, която, преди да се пристъпи към несъстоятелност, може да се запълни.

Според Александров преди това трябва да се направи всичко възможно този отрицателен капитал да бъде попълнен. Това може да стане от действащите акционери за сметка на депозитаря в банката или от трети лица.

„Проблемът с капитала се решава, но остава проблемът с ликвидността. В деня, в който банката отвори, тя веднага ще бъде затворена, тъй като няма да има пари”, каза той.
Според оценката му твърде възможно е банката да не бъде спасена при положение, че няма работещо правителство и парламент.

Според експертите не е реалистично банката да бъде отворена на 21 септември.

„Няма реалистични срокове за отварянето на банката”, каза Каролев. По думите му финансовата институция не е източена и е това е лъжа. „Това е паника, предизвикана от прокурорски и журналистически изказвания”, добави той.

Стоян Александров беше категоричен, че в банката има нарушения, че част от кредитите са към свързани лица, но това не означава лоши кредити и фалит на банката.

#Владимир Каролев #Каролев #КТБ #одит #Стоян Александров #Александров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници