Край на примирието между Израел и "Хамас"

Край на примирието между Израел и "Хамас"
Отново няма да има мир в Газа. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Примирието между Израел и Хамас, което изтече в полунощ, не беше подновено. Високопоставен представител на радикалната палестинска групировка "Хамас" обяви, че шансовете за постигане на примирие "са се изпарили" и няма напредък в преговорите. Съобщението бе направено в Кайро, където се водят преговорите, предаде Би Би Си.

Докато траеше примирието, премиерът на Израел Бенямин Нетаняху предупреди, че еврейската държава ще нанесе силен ответен удар, в случай, че ракетните атаки от Ивицата Газа се възобновят.

„Ние сме готови за всякакви сценарии. Армията е готова да отговори със сила, ако огънят се поднови”, изтъкна Нетаняху на срещата си с министъра на отбраната Моше Яалон в Ашдод.

"Хамас” пое отговорност за ракетна атака срещу Ерусалим във вторник вечерта. Говорителят на израелската полиция Мики Розенфелд заяви, че няма данни за ракета, паднала на територията на Ерусалим и поясни, че тя може да е била прихваната от противоракетната система извън градската част. От радикалното движение съобщиха и за ракетни удари срещу Тел Авив и южния град Беер Шева.

От "Хамас" обясниха, че щом палестниците не живеят спокойно, няма да има спокойствие и за Израел.

САЩ обвиниха ракетния огън от страна на Ивицата Газа за неуспеха на преговорите между Израел и палестинската власт за трайнo прекратяване на военните действия.

 

#Израел #Хамас #Ивицата Газа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници