Екипът на Jetpac City Guides става част от Google

Екипът на Jetpac City Guides става част от Google
A A+ A++ A

Google тихомълком са придобили Jetpac City Guides, но за жалост не за да продължат да развиват приложението. Екипът, който е работил по него, ще стане част от Google, но засега не е ясно дали в пълния си състав. Подробности около сделката няма известни засега, но е ясно, че работата по приложението ще бъде преустановена.

Jetpac разработваха няколко приложения, които използваха технология за самообучаване на различни теми като пътувания (Jetpac City Guides) или за разпознаване на обекти (Spotter и Deep Belief). Най-известното приложение на компанията обаче си остава Jetpac City Guides, което осигуряваше достъп до информация за над 6000 града по света.

Компанията използваше информация от снимки в Instagram, от които извличаше данни, които впоследствие категоризираше. По този начин потребителите получаваха топ 10 на най-популярните места, указания за стигане до тях, както и телефонни номера за връзка. Приложенията на Jetpac скоро няма да бъдат достъпни за изтегляне от магазините за приложения, а на 15 септември ще бъде преустановена и поддръжката за тях.

https://www.jetpac.com/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници