22 хил. души избягали от Донецк и Луганск за пет дни

22 хил. души избягали от Донецк и Луганск за пет дни
Увеличил се е и броят на украинците, които са пресекли границата с Русия и са се обърнали към властите на Руската федерация. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

22 000 души са напуснали Донецк и Луганск, заради петдневния непрестанен обстрел, сочат данните на Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси (OCHA).

В доклада на службата се посочва, че "ако обстрелът продължи, се очаква увеличаване на броя на разселени лица". Повече от 22 хиляди души са избягали от Донецк и Луганск в последните пет дни в сравнение с 6200 човека през седмицата от 1 до 8 август.

Хуманитарната нужда продължава да расте. Най-малко 200 000 души, живеещи в Луганск, са без ток, вода и комуникация повече от 10 дни, предаде ИТАР-ТАСС.

Броят на хората, които са напуснали домовете си, но остават в страната, също е нараснал до 155 800 души. За сравнение, от началото на август техният брой е бил 117 000 души.

Увеличил се е и броят на украинците, които са пресекли границата с Русия и са се обърнали към властите на Руската федерация.

Междувременно 5-часовата кризисна среща между външните министри на Германия, Украйна, Русия и Франция в Берлин по украинската тема завърши без успех.

Руският външен министър Сергей Лавров обяви, че няма постигнат напредък в установяването на примирие или започването на мирни преговори относно Украйна.

#дни #пет #Луганск #Донецк #избягали #души #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници