Xiaomi представи интерфейса MIUI 6

Xiaomi представи интерфейса MIUI 6
A A+ A++ A

Китайската компания Xiaomi освен впечатляващи смартфони разработва и собствена операционна система, която е базирана на Android. Тя носи името MIUI, а последната й версия с номер 6 поема по пътя на iOS 7 и 8, като залага на плосък и минималистичен интерфейс в добавка на подобрена сигурност и нови телефонни функции. Новото издание засега се намира в бета етап на разработка, но скоро ще достигне до телефоните и таблетите на компанията, а освен това ще е достъпно и за устройствата на други производители.

Опростеният външен вид и акцентът върху цветовете добре показват защо компанията бива наричана "Apple на Изтока", тъй като MIUI 6 прилича значително на платформата на американската компания. Някои от приложенията дори включват паралакс ефект, което също препраща към iOS. Все пак Xiaomi твърди, че новият интерфейс е по-лесен за употреба особено от неопитни потребители.

Сред промените са функция за идентифициране на непознати номера, поддържат се жестове за управление на устройства с по-големи екрани, опция за групово организиране на иконите върху началния екран, ново меню за нотификации с бутони за контрол на възпроизвеждането на музика и др. Осигурени са и малки прозорци с известия за различни събития, които се показват в горната част на екрана, с които може да се взаимодейства.

http://en.miui.com/summarize.php

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници