Бареков ще прави спорта държавна политика

Бареков ще прави спорта държавна политика
Идеята на ББЦ е всички спортни клубове да влязат под шапката на правителството и 50% от тяхната издръжка да е държавна, заяви Бареков. Снимка: ББЦ
A A+ A++ A

Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков обеща, че когато ББЦ вземе властта ще направи спорта държавна политика. Като пример той даде руската политика. Изявлението бе направено на среща със спортни клубове и ММА бойци във Варна

"В момента лидерът на ГЕРБ си прави реклама със спорта, но зад това се крият други интереси. Когато се строеше зала "Арена-Армеец", която струваше 120 млн. лв., той обяви, че е намалил цената й на 100 млн. лв. Но това бе сумата без ДДС. Той открадна част от средствата като в залата беше спестена лекоатлетическата писта, заради която съоръжението стана неизползваемо за редица спортове като леката атлетика. Да построиш такава зала без писта, само за да си направиш ПР е подигравка със спортната общественост. Сега "Арена-Армеец" се използва предимно за концерти, а не за състезания", обясни Бареков.

Според него държавата трябва да използва силовите спортове като част от националната си сигурност. Като пример той даде САЩ, където всеки щат има право на паравоенно формирование. То е въоръжено и може да се обяви срещу правителството, ако не е доволно от политиката му.

"Идеята на ББЦ е всички спортни клубове да влязат под шапката на правителството и 50% от тяхната издръжка да е държавна. За силовите спортове – когато човек завърши кариерата си, да мине през обучение и съответно на служба в системата на сигурността – армията или полицията и така да бъде подсигурено бъдещето на всеки спортист. Кой идиот създава спортисти и после ги хвърля на улицата - само старите български политици", заключи Бареков.

#Николай Бареков #Бареков #Варна #спорт #ГЕРБ #ББЦ #България без цензура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници