Радан Кънев: Има конкуренция вдясно и това е добре

Радан Кънев: Има конкуренция вдясно и това е добре
A A+ A++ A

В момента отново има конкуренция в дясно, я тя е много хубаво нещо не само на пазара, но и в политиката. Така коментира пред Нова тв отказа на Бойко Борисов да коалира ГЕРБ с реформаторите бившият говорител на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев.

"Конкуренцията е много хубаво нещо – тя дава победи на десницата. Това сме го виждали 2009-та, ще го видим и през 2014-та година", прогнозира Радан Кънев.

Според него предстои много сериозен сблъсък и борба за доверието на хората.

"В България хората живеят с усещането, че ходят и пускат бюлетини, но друг раздава властта. Смятат, че всичко е предпоставено и затова не вярват в демокрацията", коментира Кънев.

Запитан дали ГЕРБ и Реформаторският блок в момента не разиграват театър, за да се покажат самостоятелни, Кънев отговори: "Борисов наистина е забележителен артист, така че от негова страна е възможно. Мен, който ме познава знае, че не съм толкова добър артист. Ако това беше театър, щях да работя в Народния театър".

Между него и Борисов има обща позиция, отбеляза лидерът на ДСБ - следващият премиер да не ходи да се отчита в Банкя, Драгалевци или Бистрица.

"Всички срещи както на премиера, така и на властта, и на бизнес, които общуват помежду си, трябва да се състоят пред камерите - там, където са сградите на властта, пред окото на публиката", смята Радан Кънев.

Българските граждани искат голяма промяна, но почти никой не я предлага. И как ще се развият изборите оттук нататък не могат да предвидят нито социолози, нито политически анализатори, каза още бившият говорител на Реформаторския блок.


#Реформаторския блок #Радан Кънев #Бойко Борисов #ГЕРБ #конкуренция #Властта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници