Цветанов: Реформаторите са единственият ни партньор

Цветанов: Реформаторите са единственият ни партньор
A A+ A++ A

Реформаторският блок остава единствен възможен партньор на ГЕРБ в следващия парламент, за да има силно дясноцентристко управление, каза пред Нова тв председателят на Изпълнителната комисия на партията Цветан Цветанов.

Но реформаторите според него подриват тази възможност с условията, които поставят - че лидерът Борисов не може да бъде министър-председател.

"Ако погледнем всичко, което се случи в последната една година, ще видите, че ГЕРБ никога не е казал една лоша дума срещу Реформаторския блок или срещу всички стари десни партии, които се възприемат като някаква идентичност", посочи Цветанов.

По думите му критиките в края на предишната седмица са "функция на една непоследователна политика от страна на Реформаторския блок".

Агресивната политика в изказванията на десния блок според Цветан Цветанов е породена от липсата на идентичност.

"Може би „реформаторите“ търсят по този начин някаква идентичност, може би търсят по този начин, с конфронтацията, че ще привлекат определен брой избиратели", обясни председателят на ИК на ГЕРБ.

"Ние трябва да се съобразим с избирателите на България, които ще определят коя ще бъде най-силната парламентарно представена партия, коя ще бъде партията, на която ще се възложи мандат на нейния председател за съставяне на силно дясноцентристко правителство. И аз съм убеден, че това ще бъде ГЕРБ", посочи Цветанов. 

Съвсем резонно е по тази причина да се носи политическата отговорност, добави той.

За 14 месеца нито Сергей Станишев, нито Лютви Местан, Волен Сидеров или Пламен Орешарски са носили политическата отговорност за всичко, което се случи, каза още Цветанов.

#реформаторски блок #ГЕРБ #Цветан Цветанов #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници