Мъж от потопеното Храбрино съди кмета заради незаконно строителство

Мъж от потопеното Храбрино съди кмета заради незаконно строителство
Димитър Топалов показва съсипаната си градина Снимка:: Евгени Цветков, Марица.бг
A A+ A++ A

Димитър Топалов от село Храбрино, което бе наводнено след поройни дъждове, обяви, че ще съди кмета на селото, защото допуснал семейство от селото да си направи чифлик в коритото на реката. Според него, не дъждовете, а незаконно строителство и безразборни насипи в коритото на реката са предизвикали бедствието.

„Години наред пишем до инстанции и молим кметовете да спрат да насипват брега, както и да се правят тераси. 22 самосвала обаче бяха стоварени в коритото с обяснението, че уж се укрепва пътят. Стана един завой на реката и когато водата придойде през юли, тя промени посоката си и мина през градините ни“, разказа Топалов, който е бил дългогодишен служител на Гражданска защита, пред „Марица“.

Мъжът показва как градината му с 50-60 дръвчета е превърната в лунен пейзаж. Реката е изяла част от нея, останалата затрупала с огромни камъни. В същото положение били терените на още петима негови съседи.

1 милион и 200 хиляди лева ще са нужни за възстановяването на подпорната стена на пътя за Храбрино, която пропадна от пороя. Мостът във вилната зона пък бе отнесен от петметрова вълна.

#Храбрино #наводнения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници