Създателите на Siri работят по нов, по-умен виртуален асистент

Създателите на Siri работят по нов, по-умен виртуален асистент
A A+ A++ A

Виртуалният асистент за iOS - Siri не се е развил много, откакто беше представен за първи път, и със сигурност няма да ви е трудно да намерите разочаровани от този факт потребители. Изглежда обаче, че създателите на приложението също може би са на това мнение. Според информация на Wired те работят по друго подобно приложение, но този път извън Apple в компания, наречена Viv Labs. Новият виртуален асистент ще се казва Viv и би трябвало да умее всичко онова, което продължава да затруднява Siri.

Viv ще може да проверява и събира информация от други приложения и услуги, да ви поръчва такси и дори да извършва задачи, за които не е специално програмиран. Авторите са предвидили възможност за обучение на приложението чрез "мозък", който ще е разположен в облака. Самият "мозък" пък ще използва информация от всички потребители на Viv, което би трябвало доста да ускори процеса на обучение.

Това, което ще отличава Viv от Siri, е, че новият асистент ще може да извършва сложни задачи като например "На път за къщата на брат ми трябва да взема някакво евтино вино, което е подходящо за лазаня". Ясно е как трябва да се раздели подобна задача на по-малки съставни части, но за момента Siri продължава да не може да работи по този начин. Ако Viv има подобни възможности, много бързо ще измести настоящия асистент на Apple.

Даг Китлаус и Адам Чейер са основатели на Siri, но са напуснали екипа малко след като е станал част от Apple. Крис Бригам пък е бил по-ранно попълнение в екипа, работил по Siri. Този път обаче основателите не искат да продадат Viv на една компания, а имат план да създадат версии, които работят с различни платформи, като дори не смятат да се ограничават само до телефони.

http://www.wired.com/2014/08/viv/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници