Без уволнения заради Алонсо

Без уволнения заради Алонсо
Няма уволнени за изпускане на Алонсо от зоопарка. Снимка: btvnews.bg
A A+ A++ A

Без уволнения се размина трагично завършилото бягство на ягуара Алонсо от Ловешкия зоопарк. Работникът, който при почистване на клетката на Алонсо беше оставил вратата отворена, е преместен от сектор "Хищници" в сектор "Птици", той вече ще се грижи за гълъбите. 

"Събрали сме обяснения от директора на зоопарка, от гледача, който изпусна хищника, и предстои ръководството на община Ловеч да решим, дали да има по-сериозни наказания или да останем с препоръките на Министерството на околната среда и водите", заяви зам.-кметът на Ловеч Пламен Петков.

Проверката на Министерството на околната среда и Регионалната инспекция по околната среда и водите в зоопарка вече е приключила. От проверката се разбра, че животното е убито, без да е направен опит за упояване. Проверката на МОСВ е разкрила също, че ловешкият зоопарк не разполага с пушка с далечен обсег за упояване на животни, която е била необходима, за да се залови избягалия от клетката си ягуар.   

Припомняме, че 9-годишният ягуар избяга на 3 август, докато работник почиствал клетката му и вратата е била оставена отворена. Над шест часа около 50 души издирваха животното. В крайна сметка ценната дива котка бе застреляна от ловеца Денко Цанков.

Започнал е ремонт на оградата на зоопарка, предстои да се изпълнят и останалите препоръки – закупуване на още една пушка и в правилата на зоопарка за залавяне на избягал хищник да се включи, че при такъв случай трябва да се търси организация, която се занимава с такава дейност. По думите на зам.-кмета никой не знае коя е тази организация в държавата.

Заключението след проверката на общината в зоопарка е, че организационната дейност е добра и няма проблем за неговото нормално функциониране. До 15 август общинската администрация трябва да подаде документите за лиценз.

#Алонсо #Ловеч #зоопарк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници