Обама за Робин Уилямс: Дойде като извънземно и докосна човешкия дух

Обама за Робин Уилямс: Дойде като извънземно и докосна човешкия дух
Смъртта на Робин Уилямс донесе тъга на милиони фенове по света. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Както милиони фенове по света, и американският президент Барак Обама скърби за смъртта на обичания актьор Робин Уилямс. Припомняме, че вероятната причина за кончината на Уилямс е самоубийство.

Уилямс бе "единствен по рода си" актьор, който споделяше своя талант "свободно и щедро с онези, които се нуждаеха най-много от него", пише Обама в своето изявление. Той "дойде в нашия живот като извънземно, но накрая докосна всеки елемент от човешкия дух", допълва президентът на САЩ, визирайки превъплъщението на комика в извънземното Морк в ситкома от края на 70-те години на 20-и век "Морк и Майнди".

63-годишният Уилямс е бил открит мъртъв в дома си в окръг Марин каунти, Северна Калифорния. Съдебните лекари подозират, че става въпрос за самоубийство чрез задушаване. 

Уилямс, който спечели "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля през 1997 г. за участието си във филма "Добрият Уил Хънтинг" и има общо три номинации за най-добър актьор за най-престижната награда в света на кино, се е борил с пристрастяването си към алкохола и наркотиците. Миналия месец той влезе в рехабилитационен център в Минесота заради проблеми с алкохола.

Негови представители увериха тогава, че Уилямс не употребява наркотици и спиртни напитки, а е постъпил в центъра, за да "донастрои и фокусира" своята трезвеност след период на по-голямо от обичайното работно натоварване - 18 месеца работа без почивка.

Легендарният актьор е страдал в последно време от тежка депресия. През 2006 г. Уилямс потърсил помощ поради проблеми с алкохола след 20-годишен период на трезвеност. Актьорът е бил видян за последно жив в дома си около 22:00 ч.
местно време в неделя.

Родом от Чикаго, Уилямс има три деца. Освен "Оскар", той е печелил всички останали най-престижни кинонагради, като има в кариерата си две "Еми", четири "Златен глобус", пет "Грами" и две награди на Гилдията на филмовите актьори.

Редица знаменитости от света на седмото изкуство изразиха своя шок и скръб от кончината на Уилямс.

"Тази сутрин загубих моя съпруг и най-добър приятел, докато светът загуби един от най-любимите си артисти и красиви човешки създания. Аз съм напълно съсипана", написа в изявление съпругата на Уилямс, графичната дизайнерка Сюзан Шнайдер.

#робин уилямс #Барак Обама #Оскар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници