БСП-София обсъжда водачите на листи

БСП-София обсъжда водачите на листи
Паргов започна срещата на БСП-София с анализ на управлението на левицата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийската организация на БСП обсъжда номинациите си за водачи на листи за предстоящите предсрочни парламентарни избори наесен. Председателят на БСП-София Калоян Паргов започна срещата с анализ на едногодишното управление на левицата.

"Хората очакваха повече. Те искат ясна социална перспектива. За съжаление в обществото остана впечатлението, че зад официалната политика властват задкулисие и корпоративни договорки. Единственият възможен отговор е лява политика, която изисква отговорно поведение. Само така можем да преодолеем впечатлението за разминаване между намерения и действия", каза Паргов.

Според Янаки Стоилов пък, резултатът от изборите не е предопределен.

"В центъра на нашето внимание трябва да бъде самата БСП. Само когато поставяме от първо лице своите виждания, искания и аргументи можем да изглеждаме солидни опоненти на партиите, с които се конкурираме. Трябва да си даваме сметка за проблемите пред които сме изправени, не извън нас, а в нас", заяви Стоилов и се оплака, че дискусиите в изпълнителното бюро на партията, в рамките на които са обсъждани политики в секторите не са съответствали след това действията на правителството. Самата конструкция на правителството изключваше да има център, който да коригира политиката, коментира Стоилов.

В кампанията трябва да откроим отличителни за БСП ангажименти, убеден е Стоилов. "Предлагам градската конференция да препоръча на Националния съвет водачите на листите да бъдат от БСП, отговорността трябва да се поеме от БСП", изтъкна той и добави "сред водещи критерии при избор на кандидатите за народни представители трябва да бъде отстояване на политическите ангажименти на БСП".

Според него градската организация на БСП в София трябва да си постави за цел резултатите в изборите в София да надхвърлят средния в страната процент от гласове за БСП.

#БСП #Калоян Паргов #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино