Sony представи в България новите Alpha A7s и Cyber-shot RX100 III

Sony представи в България новите Alpha A7s и Cyber-shot RX100 III
A A+ A++ A

Sony представи в страната ни два от най-интересните си модели от последните месеци - Alpha A7s и Cyber-shot RX100 III. Първият е full frame безогледален модел с 12,2МР сензор, поддържащ ISO от 50 до впечатляващите 409 600, и може да се справи със записа на видео с 4К резолюция. Ако решите да се възползвате от тази възможност обаче, ще ви трябва външен носител за запис.

Несъмнено Alpha A7s може да прави и обикновени снимки, но при тези видеовъзможности опцията определено изглежда доста безинтересна. Запис на видео във формат XAVC S можете да правите с SDXC карта клас 10 или по-висок, а ако искате да записвате видео при 120 fps, ще трябва да намалите резолюцията на видеото до 720р. Фотоапаратът поддържа работа с гама S-Log2, което разширява динамичния диапазон на сензора до 1300%. Разбира се, фотоапаратът разполага и с Wi-Fi и NFC възможности и както и другите устройства от серията Alpha 7, поддържа Multi Interface Shoe, така че можете да включите микрофон за по-добър звук. Цената на Alpha A7s без обектив е 4799 лв.

Sony Cyber-shot RX100 III е усъвършенствана версия на премиум компактния фотоапарат RX100 II. На външен вид устройството прилича на предшественика си, но основните промени са скрити. На разположение вече е графичен процесор Bionz X като този в модела Alpha A77 II, който е комбиниран със същия сензор 20.1МР 1" Exmor R CMOS и напълно нов обектив Zeiss Vario-Sonnar T* 24-70mm f/1.8-f/2.8.

Устройството поддържа записа на видео във формат XAVC S, който осигурява много по-високо качество на изображението при ниска компресия. Компанията е добавила и електронен OLED визьор, който може да се скрие в корпуса, когато не се използва, а освен това откриваме Wi-Fi и NFC възможности за по-лесно споделяне на заснетото. Цената на Sony Cyber-shot RX100 III е 1699 лв.

Третият нов модел, който получи българска премиера, е Alpha 77 II със 79-точкова автофокус система. Използва 24,3-мегапикселов Exmor CMOS сензор с обхват на чувствителността по ISO 100-25600 и включва технология за полупрозрачно огледало за бързо AF проследяване за снимане със скорост 12 fps до 60 кадъра в серия при пълна разделителна способност. Осигурява още XGA OLED Tru-Finder визьор и накланящ се в 3 посоки LCD екран. За настроените приключенски има здрав корпус от магнезиева сплав с прахо- и влагоустойчиви уплътнения, а за лесно прехвърляне на снимки се грижат технологиите NFC и Wi-Fi. Alpha 77 II е наличен на цена 2399 лв. за тяло и 3599 лв. в комплект с обектив 16-50мм.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници