Премиерът на Донецка република подаде оставка

Премиерът на Донецка република подаде оставка
Бородай (вдясно) подаде оставка като премиер на Донецката република. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът на самопровъзгласената Донецка народна република Александър Бородай съобщи на пресконференнция в четвъртък, в Донецк, че подава оставка по собствено желание, съобщи ИТАР-ТАСС. По думите му за негов заместник на поста е предложен Александър Захарченко.

„Отстъпвам поста на коренен дончанин”, каза Бородай, като уточни, че ще продължи да работи за ДНР като съветник на премиера.

Междувременно, украински боен самолет бе свален над територия, контролирана от сепаратистите в Източна Украйна. Самолетът се е разбил в поле, след като се е взривил във въздуха. Пилотът е скочил с парашут на около 40 км от град Донецк. Няколко експлозии са чути от самолета, който е продължил да гори и на земята.

Двама бунтовнически бойци са забелязани близо до полето, където е паднал самолетът. Изтребителят е свален на около 40 км западно от мястото, където падна малайзийския боинг.

Украинската армия загуби редица самолети по време на битките с проруските бунтовници, продължили почти 4 месеца.

В четвъртък украинската армия обяви, че прекратява примирието около мястото на катастрофата на малайзийския самолет, след като международните следователи прекратиха работата си в района заради продължаващите боеве.

#Донецк #Украйна #самолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници