40 екипа на пожарната отводняват Мизия

40 екипа на пожарната отводняват Мизия
Отводняването на Мизия тече в пълна сила. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Продължава отводняването на потопения град Мизия. От следобед в четвъртък се отводняват и къщите на пострадалите. Пристигналите в града служебни министри - на труда и социалната политика и на вътрешните работи, се убедиха в това, че 40 екипа на пожарната отводняват.

Властите казаха на хората, че първо трябва да се отводнят улиците, след това къщите, да се изчисти тинята и след това може да се говори за евентуални епидемии.

Лекарски екипи и камиони обикалят Мизия за да събират умрелите животни от улици и дворове. Труповете се събират извън града и се превозват за унищожаване до екарисаж.

Всяка отводнена улица и къща се претърсва от санитарните власти за умрели животни. Градът обаче вече от няколко дни е потънал в миризми на разлагащи се трупове. От Фондация "Четири лапи" също помагат.

500 пострадали от потопа в Мизия ще получат от държавата еднократна помощ. Изплащането започва в петък, 8 август. Тези, които живеят в Мизия, но нямат адресна регистрация в града, също могат да кандидатстват за помощ.

#Мизия #епидемии #наводнения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници