НАТО спира сътрудничеството с Русия, готви по-тежки санкции

НАТО спира сътрудничеството с Русия, готви по-тежки санкции
Расмусен намекна за нови по-тежки санкции срещу Русия. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

НАТО спира сътрудничеството с Руската федерация. Това обяви генералният секретар на алианса Андерс Фог Расмусен по време на срещата си в Киев с председателя на украинския парламент Олександър Турчинов.

"Северноатлантическият алианс спира сътрудничеството с Руската федерация, укрепва колективната отбрана за защита на всички членове на НАТО и взе решение да увеличи подкрепата и сътрудничеството с Украйна", обяви той.

По време на посещението си в Киев, Расмусен заяви, че са възможни нови санкции срещу Русия, ако ситуацията в Украйна продължи да се влошава. 

„В случай на въвеждане на миротворци в Украйна, Русия ще се окаже в международна изолация. На този етап това е хипотетичен въпрос. Ние сме силно обезпокоени от това, че Русия продължава да държи в резерв плана за въвеждане на миротворци в Украйна. Ако тя продължи своята интервенция, ще последват нови, по-тежки санкции”, добави Расмусен.

Той бе награден лично от украинския президент Петро Порошенко с Орден на Свободата. „Наградих на генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен с Орден на Свободата” се посочва в съобщение на Порошенко в "Туитър".

Прессекретарят на украинския президент Светослав Цеголко отбеляза, че Орденът на Свободата е най-висшата награда, която Украйна връчва на чужденци.

#Украйна #Русия #НАТО #Андерс Фог Расмусен #Петро Порошенко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници