GLOBUL отчита 2,2% повече приходи и 14% повече абонати за тримесечието

GLOBUL отчита 2,2% повече приходи и 14% повече абонати за тримесечието
A A+ A++ A

Общите приходи на GLOBUL за третото тримесечие на 2011 г. са с 2,2% повече в сравнение със същия период на миналата година, показва финансовият отчет на компанията. Като причина за увеличението се посочват приходите от услуги и от продажбите на мобилни устройства. Абонатите на договор на оператора са нараснали с над 14% спрямо третото тримесечие на 2010 г. и вече надхвърлят 2,5 милиона, което е 60,8% от всички клиенти на компанията.

Сложното икономическо положение оказва влияние и това води до свиване на потреблението на телекомуникационни услуги. Засилената конкуренция на свой ред продължава да намалява цените на дребно на услугите, особено в корпоративния сегмент, а проникването на мобилните услуги в страната вече е около 150%. Приходите от услуги на GLOBUL за третото тримесечие са нараснали с 0,8% на годишна база, а според компанията спадът на приходите заради засилената конкуренция в корпоративния сегмент е бил компенсиран от по-високите приходи от роуминг и взаимна свързаност.

Оперативните разходи на компанията са се повишили със 7,6%, което е довело до спад в печалбата преди лихви, данъци и амортизации с 5,5% спрямо същия период на 2010 г. Продължава преходът от предплатени към абонаментни услуги, а към 30 септември общите клиенти на GLOBUL са достигнали около 4,2 милиона, което е със 7% повече в сравнение със същия период на 2010 г. Клиентите на фиксираните услуги на GLOBUL са 200 000, докато броят на абонатите на услугите за пренос на данни е нараснал повече от три пъти в сравнение с миналата година. Средното месечно потребление на клиентите на оператора се е увеличило с почти 8% до 152 минути, докато средният приход от един абонат е намалял с 5% до 16,30 лв.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници