Ожесточените сражения продължават да отнемат животи в Донецк

Ожесточените сражения продължават да отнемат животи в Донецк
Ожесточените сражения продължават да взимат животи в Донецк. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Украинските сили за сигурност се опитват да си върнат контрола над град Донецк, където в последните дни се водят ожесточени сражения.

Репортерът на CNN Ник Патън Уолш разказва за обстановката в размирната област. Той показа как изглежда утрото след една нощ на тежки сблъсъци между украинската армия и сепаратистите. Нанесените щети са от неизбухнал снаряд. Всички надежди на местното население, че ще бъде прекратено използването на тежки оръжия, се изпариха. В центъра на града е загинал невинен човек, който просто чакал на трамвайната спирка. 

Малко по-надолу по улицата друг човек изгубил живота си при последното нападение. Унищожителните снаряди падат в жилищни райони и двете страни в конфликта се обвиняват взаимно за смъртта на цивилни. Изглежда напълно невъзможно да се спази обещанието борбата за Донецк да не отнема невинни човешки животи.

Хората, които се редят на опашка, за да получат своите току-що преведени пенсии и социални помощи, не могат да отговорят на въпроса кой стреля по тях. Казват, че просто няма начин да се определи кой стои зад всяка атака.

През изминалата нощ имаше интензивна стрелба в центъра. Сградата мишена е общинска, но не е ясно кой толкова настоятелно е искал да проникне в нея. Излизайки навън, първото, което се чува, е звукът от ниско прелитащ изтребител.

#Донецк #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници