Първият умен часовник на Timex няма нужда от телефон

Първият умен часовник на Timex няма нужда от телефон
A A+ A++ A

До голяма степен умните часовници работят като допълнение към смартфона, а главното им предимство е свързано с улеснения достъп до нотификации и друга информация без да се вади мобилното устройство от джоба или чантата. Това означава, че ако искате да получавате върху китката си важното за вас ще трябва да носите телефона си винаги, дори и при спорт.

Това се опитва да промени Timex с първия си умен часовник IronMan One GPS+, който е предназначен главно за спортисти. С него спокойно можете да оставите телефона у дома, но да продължите да комуникирате благодарение на вградения 3G модул и вграденото приложение за съобщения. Няма обаче да получавате нотификации от телефона си или напомняния за предстоящи задачи, което прави джаджата различна от всичко останало.

IronMan One GPS+ е базиран на часовника Qualcomm Toq и използва чипсет, софтуерна платформа (Brew) и цветен дисплей Mirasol от електронна хартия (с диагонал 1,5") от Qualcomm. Водоустойчив е на дълбочина до 50 метра и може да следи различни параметри като скорост и изминато разстояние, а събраните данни лесно могат да бъдат публикувани в различни онлайн услуги. Благодарение на вградения GPS приемник може да бъде активирана функция за проследяване на движението и да бъде изпратен SOS в случай, че нещо се случи по време на тренировка или бягане в гората.

С часовника идва и 1 година на безплатна интернет услуга от AT&T, но засега не е ясно колко ще струва мобилния достъп след това. Според компанията батерията стига за 8 часа работа с включен GPS приемник и 3 дни на обикновена употреба. За обичащите да слушат музика при спорт са добавени 4GB вградена памет, музикален плеър и Bluetooth за връзка с безжични слушалки.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници