10 камери снимат нагъл крадец, полицията не го арестува

10 камери снимат нагъл крадец, полицията не го арестува
A A+ A++ A

Мъж засне крадец, който разбива две врати и две стени в жилищна кооперация и задига новия велосипед на сина му. Видеокамерите, с които е оборудван целия блок, не уплашили наглия бандит, пише "24 часа" (24chasa.bg) .

Въпреки че камерите ясно и отчетливо са заснели лицето му, полицията все още не може да разгадае кой е крадецът. Затова отчаяният баща разпространи снимките му в социалната мрежа фейсбук и потърси помощ от приятели, за да намерят крадеца.

Апашът атакува посред бял ден нова жилищна кооперация в центъра на Пловдив

Наглият обир става преди пет дни, малко преди 19:00 ч., когато живеещите в болка се прибират от работа.

Десет видеокамери, монтирани на различни места са проследили и заснели всяко негово движение. След като отворил външната врата на кооперацията, крадецът се насочил към подземния гараж. Там също не срещнал особена трудност при разбиването на заключената врата.

Крадецът влиза в гаража. Насочва се към паркираните автомобили и проверява дали има случайно незаключена кола. Оглежда в тях има ли ценни неща, които може да открадне. После тръгва към общото помещение. Този път не разбива вратата, а

влиза по друг начин – разбивайки стените от гипсокартон

„Обикаля вътре и гледа за по-ценни неща, но явно не намира друго, което може да се вземе, тъй като е бил сам и взема само колелото. От камерите не се вижда да има опит да изнесе други неща”, разказва Илиян Гаджев.

Ограбеният мъж от съображение за сигурност ни моли да скрием лицето му. Това е второто детско колело, което задигат на големия му син. Преди година по същия начин откраднали първият велосипед на детето му. Тогава крадецът бил друг и също го заснел. Но и тогава от полицията не успяват да го хванат.

Мъжът е предал записите на полицията. Но седмица вече няма отговор 

От полицията отказаха коментар с мотива, че работят по случая. Все още обаче не са разпознали кое е лицето, заснето на камерите.

„Аз почти съм го хванал. Очаквам те да го хванат, защото аз съм почтен човек и не искам да се саморазправям. Най-възмутителното е, че ние нямаме система, която да противостои ефективно на битовата престъпност. Т.е. хората, които посягат на собствеността на другите хора, признавайки си вината в съда биват освобождавани и оттам нататък пак са на улицата”, казва потърпевшият. 

#крадец #кражба #Пловдив #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници