Кремъл с контрасанкции срещу страните, присъединили се към санкциите срещу Русия

Кремъл с контрасанкции срещу страните, присъединили се към санкциите срещу Русия
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който се забранява за срок от една година внос на аграрна продукция и продоволствия от страни, наложили или присъединили се към санкциите срещу Русия.

Указът се нарича "Прилагането на отделни специални икономически мерки за осигуряване безопасността на Руската федерация", съобщи прес службата на Кремъл.

Съгласно документа "за една година се

забранява или ограничава осъществяването на външноикономически операции

предвиждащи вноса в Руската федерация на отделни видове селскостопанска продукция, суровини и продоволствия от държава, която е взела решение да въвеждането на икономически санкции спрямо руски юридически и (или) физически лица или присъединили се към такова решение".

Президентът нареди на правителството да определи видовете селскостопанската продукция, суровини и продоволствия, които попадат под действието на указа.

Междувременно,

Канада разшири списъка със санкции срещу Русия

във връзка със ситуацията в Украйна, като включи в него 19 руски и украински граждани, както и 5 руски банки (Московската банка, руската Селскостопанска банка, Руската национална търговска банка и Външнотърговската банка.). В списъка са и няколко кримски компании.

Под действието на канадските санкции попадат редица представители на руските сили за сигурност, високопоставени чиновници, лидери на ДНР и ЛНР и командири на бойните подразделения на самопровъзгласените републики.

По-рано санкции по отношение на Русия въведоха САЩ, ЕС, Япония, Австралия и Швейцария.

#Кремъл #контрасанкции #санкции #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници