Путин може да спре полетите на ЕС и САЩ през Сибир

Путин може да спре полетите на ЕС и САЩ през Сибир
Политическите инструменти за натиск над икономиката са неприемливи, те противоречат на всички норми и правила, заяви Владимир Путин. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Русия отговори на новата порция санкции, наложени й от ЕС и САЩ миналата седмица заради ескалацията на напрежението в Украйна. Президентът Владимир Путин поръча на правителството да разработи мерки в отговор на западните рестрикции, които да не нанасят вреди на руските производители и потребители, предаде РИА Новости.

"Политическите инструменти за натиск над икономиката са неприемливи, те противоречат на всички норми и правила", заяви Путин.

Русия обмисля да забрани на европейските авиокомпании да летят през транссибирските коридори. Тази мярка би оскъпила значително полетите до Азия.

От Кремъл обаче не бързат с подобни контрамерки, които неведнъж са определяли като контрапродуктивни и за двете страни. В началото на седмицата спря работа нискотарифната авиокомпания "Доброльот", попаднала в черния списък заради полетите си от Москва до кримската столица Симферопол.

#Русия #Владимир Путин #Путин #ЕС #САЩ #Дмитрий Медведев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници