Орешарски към проф. Близнашки: Служебните премиери са най-успешните

Орешарски към проф. Близнашки: Служебните премиери са най-успешните
Пламен Орешарски Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Служебното правителство на проф. Георги Близнашки, встъпи официално в длъжност с церемония в Гранитната зала на Министерския съвет. Преди това новите министри имаха кратка среща със състава на кабинета "Орешарски". В началото на тържествената церемония прозвучаха българският химн и химнът на Европа.

"Преди една година правителството пое управлението на страната в условията на дълбока институционална криза. Работихме в най-сложната политическа обстановка. Въпреки това, изпълнихме преобладаваща част от нашите ангажименти", заяви Пламен Орешарски при предаването на властта на служебния кабинет.

"Ръководихме се от интереса на хората, въпреки че съпротивата всекидневно не бе малка", посочи Орешарски.

Пламен Орешарски каза на служебния премиер проф. Георги Близнашки, че има малшанса и щастието да бъде служебен премиер.

„Малшанс, защото краткото време и отсъствието на законодателна инициатива няма да ви позволят по-мащабни действия. Щастие, защото служебните премиери са най-успешни в нашата история”, заяви Орешарски.

Проф. Близнашки заяви, че на първо място трябва да се стабилизират основните обществени ресори, да се възстанови доверието в нашите партньори в рамките на ЕС и НАТО, да се продължи със започнатите ключови реформи.

"Ние не сме търсили извънредни правомощия. Даваме си сметка за ограничеността на мандата и на правомощията на служебното правителство", коментира той.

Служебният премиер обясни, че нещата не могат да се сведат единствено и само до изборите, необходима е финансова, икономическа и морална стабилизация, за да може на тази основа да произведем нормални избори.

#Орешарски #Пламен Орешарски #служебно правителство #служебен кабинет #Близнашки #Георги Близнашки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници