iPad HD може да има екран със сензорна технология на Senseg

iPad HD може да има екран със сензорна технология на Senseg
A A+ A++ A

Най-новият слух относно очаквания днес таблет на Apple подсказва, че неговият екран може да е снабден със специална сензорна технология, която ще му позволи да осигури виртуални текстури при докосване. Технологията е на компанията Senseg, която е специализирана в осигуряването на подобни решения за обратна връзка при сензорни екрани. Засега Apple не разкрива какво предстои да видим, но може би текстът на поканата за събитието е достатъчно красноречив, за да ни подскаже основната тема - We have something you really have to see. And touch. Компанията е известна с това, че внимателно подбира текста в поканите си, така че в играта на думи в него да се съдържа следа към ключовата характеристики на новото устройство.

Последната част от текста насочва именно към използването на някаква нова сензорна технология, като това се подкрепя и от думи на Senseg, които на въпрос на сайта Pocket-lint дали тяхна разработка се използва в таблета, са заявили, че няма да правят никакви изявления преди презентацията на Apple довечера. През миналата година Senseg намекнаха, че работят с производител на таблети от Купертино, така че всичко подсказва, че iPad 3/iPad HD ще има по-специален екран.

В това има логика, тъй като ще позволи на Apple допълнително да диференцира таблета си от останалите предложения на пазара. Senseg на свой ред обещава, че тяхната технология може да осигури усещането от допира на различни материали и материи. В допълнение, и авторите на приложения могат прецизно да насочат тези усещания към пръстите на потребителя.

Очаквайте повече информация за iPad 3/iPad HD и дали включва иновативната технология - тази вечер след 20 часа българско време.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници