3-кратната олимпийска шампионка Евгения Раданова оглави спортното министерство

3-кратната олимпийска шампионка Евгения Раданова оглави спортното министерство
A A+ A++ A

Евгения Раданова, новият министър на спорта и младежта в кабинета Близнашки, е състезател по шорттрек. Родена е на 4 ноември 1977 г. в София.

Тя е първият български спортист, участвал на зимни и летни олимпийски игри (в дисциплината колоездене на писта в Атина 2004). В края на ноември 2001 г. Жени и нейна съотборничка падат заедно на леда по време на тренировка. Лицето и е срязано дълбоко на две места от кънките. Въпреки тежката физическа и психологическа травма, Раданова успява бързо и със завидна воля да се справи с последиците, завръщайки се отново в челните редици на международния шорттрек.

През 2010 г. слага край на своята невероятна спортна кариера.

Евгения Раданова е считана за една от най-великите спортистки на България. Доказва го със спечелването на 3 олимпийски медала от бели олимпиади, от които 2 от една, непостигано от български спортист досега.

От 2006 г. Евгения Раданова е старши-лейтенант в Министерство на отбраната. Индивидуален член е на Българския олимпийски комитет. Член е на Управителния съвет на Българската федерация по кънки и на УС на Българската асоциация на спортистите олимпийци, както и на УС на Националната военна спортна федерация. Говори аглийски и италиански.

#Евгения Раданова #министър #спорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници