Над 100 разрушени постройки в Мизия

Над 100 разрушени постройки в Мизия
Над 100 постройки са разрушени в наводнения квартал на Мизия, показват първоначалните данни от огледите в бедстващия град. Снимка: www.dcnews.bg
A A+ A++ A

Над 100 постройки са разрушени в наводнения квартал на Мизия, показват първоначалните данни от огледите в бедстващия град. Нивото на река Скът, която наводни 80 на сто от град Мизия, спада, но засегнатите квартали все още са под вода. Властите правят първоначални огледи за размера на пораженията.

Старши-комисар Васил Василев, ръководител на Кризисния щаб в бедстващия район съобщи, че от наводненията са разрушени 32 къщи, 18 гаража, 14 кухни и 38 селскостопански постройки. Той подчерта, че това са първоначални данни, които по-скоро ще послужат на спасителите, за да се насочат къде евентуално би могло да има затрупани хора. Василев прогнозира много по-голям размер на пораженията, който може да бъде оценен едва след оттеглянето на реката. Тогава ще стане ясно дали домовете ще бъдат годни за живеене.

В съседната бедстваща община - Бяла Слатина 15 спасителни екипа вече отводняват наводнените домове. Там река Скът се е прибрала в коритото си и е възможна възстановителната операция.

Спасителните екипи с лодки осигуряват достъп на бедстващите до наводнените им домове. „Все още има хора, които отказват да се евакуират“, каза директорът на Областната дирекция на полицията във Враца комисар Иван Кирилов. За да бъдат спокойни хората, по разпореждане на главния секретар от тази нощ започват да дават дежурства и служители на жандармерията.

#постройки #Мизия #Скът #Бяла Слатина #директорът #главния секретар #Иван Кирилов #Васил Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници