При добро управление – жертвите са по-малко, твърди Меглена Кунева

При добро управление – жертвите са по-малко, твърди Меглена Кунева
“Има световна статистика как различните страни понасят природните бедствия", коментира трагедията в Мизия Меглена Кунева. Снимка: burgas-podlupa.com
A A+ A++ A

“Има световна статистика как различните страни понасят природните бедствия. Там, където има добро управление, е с много по-малко жертви и с много по-малко разрушения. Там, където няма добро управление, и жертвите, и разрушенията са огромни – дори от много по-малък катаклизъм. Ние сме в тази ситуация”, каза пред „Фокус” Меглена Кунева, председател на „България на гражданите”, част от Реформаторския блок, във връзка с наводнението в град Мизия.

„Най-напред трябва да се направи проверка – да се види чия собствеността и коя е отговорността. След тази проверка да се предприемат необходимите действия, защото ние много добре знаем на какви условия трябва да отговаря всяка една от системите – дали ги има или няма, кой ги е управлявал няколко правителства, няколко десетилетия назад и да се поправи там, където нещата не вървят”, посочи Кунева. По нейните думи всяко управление има три стъпки – констатация, анализ, действие.

„Да се върнем съвсем малко назад в миналото и да видим има ли отговори на въпросите: какво се случи с наводнението в село Бисер, какво се случи със земетресението в Перник и какво се случи с наводнението във Варна. Ако на тези три въпроса, които са в рамките на само две години назад, ние нямаме отговор какво е направено и какви мерки са взети, значи не правим нищо и това е оценка за управлението, а не за природата. Тогава управлението е природно бедствие”, подчерта Кунева.

#статистика #Меглена Кунева #Варна #разрешения #реформаторски блок #Перник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници