От ГЕРБ обмислят намаляване броя на депутатите

От ГЕРБ обмислят намаляване броя на депутатите
"Аз много искам да се намалят депутатите, но юристите ще кажат", коментира лидерът на ГЕРБ, Бойко Борисов. Снимка: www.bulgaria-news.bg
A A+ A++ A

"Аз много искам да се намалят депутатите, но юристите ще кажат. Според тях това не може да направи Обикновено народно събрание. Вместо с 240, то спокойно може да заседава със 180", заяви пред в. "Преса" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него ако 43-тото НС не може да направи тази промяна, ще се мисли за свикване на ВНС.
“Ако ГЕРБ спечели стабилно мнозинство и поеме властта, едно от първите решения на новия парламент ще бъде орязване на партийните субсидии”, твърди Борисов.

"Парите трябва да се намалят, но сме против премахването на държавното финансиране, защото ще останат само банки, фондове и бизнес да спонсорират партиите, което е катастрофа. Който дава парите, той си поръчва и партиите и това стана ясно през последната година", допълни Борисов.

Той не се ангажира да каже, с колко ще се намалят парите за партийните централи. "Това е работа на целия парламент, надявам се в следващото НС въпросът да бъде обсъден", каза още лидерът на ГЕРБ.

В момента за всеки получен глас на парламентарни избори партиите вземат по 11 лв. годишно. Само с 1 лев беше орязана държавната помощ с промените в бюджета за 2014 г., макар че в залата имаше предложения за орязване на парите наполовина – на 6 лв. на глас.

 

#Бойко Борисов #ГЕРБ #депутати #субсидии #партии #пари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници