Плевнелиев: Служебният кабинет ще е надпартиен и проевропейски

Плевнелиев: Служебният кабинет ще е надпартиен и проевропейски
Президентът Росен Плевнелиев проведе консултации с парламентарно представените политически сили в 42-то Народно събрание и партиите, които имат представители в Европейския парламент. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че сред основните задачи на служебния кабинет ще бъдат организирането и провеждането на честни избори, ускоряването на плащанията на средствата от Европейския съюз и работата по Споразумението за партньорство на България с Европейската комисия. Президентът проведе консултации представители на "България без цензура" и ги запозна с приоритетите на служебното правителство.

„Назначеното служебно правителство ще бъде съставено от проевропейски и надпартийни експерти, които мотивирано и прозрачно ще работят по важните за обществото теми, като здравеопазването, икономиката и сектор "Енергетика"“, заяви Плевнелиев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Той подчерта, че основна задача пред служебното правителство е да гарантира провеждането на честни и избори.

Лидерът на ББЦ Николай Бареков заяви, че "България без цензура" приема аргументите на президента и подкрепя актуализация на държавния бюджет и на бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Той заяви, че президентът е единствената легитимна институция в страната в момента.

От ББЦ съобщиха, че Бареков е поискал от президента да оздрави КТБ.

"Служебното правителство трябва да използва шанса да отвори банката. КТБ е жива банка и ще може да работи", заявил Бареков.

 

 

 

 

 

#България без цензура #служебен кабинет #Бареков #Николай Бареков #Плевнелиев #Росен Плевнелиев #КТБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници